Denk 30 maart online mee over de effecten van de klimaatverandering in Almelo

Almelo's klimaat in stroomversnelling

Denk 30 maart online mee over de effecten van de klimaatverandering in Almelo

Het klimaat verandert en als we niets doen om ons aan te passen dan komt het leefklimaat van Almelo en de gezondheid van haar inwoners in het geding. In de zomer wordt het steeds heter, hevige regenval zorgt voor wateroverlast en langdurige
periodes van droogte veroorzaken schade aan groen en natuur. Daarom moeten we rekening houden met het klimaat als we geld besteden aan nieuwe gebouwen, wegen en dergelijke. Als we dat niet doen, missen we een kans om ervoor te zorgen dat we in Almelo prettig kunnen blijven wonen. Om voorbereid te zijn op het veranderende klimaat maken we een Almelose Klimaatadaptatiestrategie. Daarin staat met welke klimaatveranderingen we moeten leren leven en welke klimaatproblemen we moeten oplossen. En wie dat gaat doen.

Op 30 maart krijgen de stad en de raad de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. U bent van harte welkom om voor of tijdens dit politiek beraad beeldvormend uw inbreng te leveren. Samen met de raadsleden gaat u met behulp van verschillende stellingen in gesprek. U kunt zich hiervoor t/m zondag 28 maart aanmelden via raadsgriffie@almelo.nl. Laat bij uw aanmelding weten waar u woont. In deze bijeenkomst gaat het over de Aadorp, Schelfhorst en Hofkamp/De Riet. U bent ook welkom als u ergens anders in Almelo woont. U ontvangt na uw aanmelding meer informatie over de opzet van dit politiek beraad en hoe u uw inbreng kunt leveren.

Praktische informatie

Wat: Politiek beraad beeldvormend: Almelose klimaatadaptatie strategie
Datum: Dinsdag 30 maart 2021
Tijd: 19:30 – 21:00 uur
Waar: Online (i.v.m. de RIVM-richtlijnen vindt het politiek beraad digitaal plaats via Microsoft Teams. Gegevens om deel te nemen ontvangt u na uw aanmelding)
Aanmelden: raadsgriffie@almelo.nl (uiterlijk zondag 28 maart)
Vragen? Neem contact op met de raadsgriffie via raadsgriffie@almelo.nl of 0546 54 13 91.  

We zien uw aanmelding graag tegemoet.

Scroll naar boven