Het is de Week van de Groene Tuin

Almelo's klimaat in stroomversnelling

Het is de Week van de Groene Tuin

Doel is te kijken waar overbodige verharding in je tuin of buurt vervangen kan worden door groen, zoals planten of bloemen. Stichting Steenbreek, NL Greenlabel, Tuinbranche Nederland, Milieu Centraal, Branchevereniging VHG en de Tuinen van Appeltern roepen jou op jouw tuintip te delen via #Weekvandegroenetuin. Almeloos Klimaat in stroomversnelling sluit zich hier graag bij aan! Daarom mag je ons ook een mailtje sturen, dan maken wij er een berichtje van op deze site.

Leefbaarheid

Meer groen in tuin en straat zorgt ervoor dat er meer ruimte komt om piekbuien op te vangen die veroorzaakt worden door het veranderende klimaat. Ook zorgt groen voor minder hittestress, worden tuinen belangrijke ecologische plaatsen voor insecten en vogels en leveren ze een bijdrage aan de leefbaarheid in de buurt.

Met Almeloos Klimaat in Stroomversnelling hebben we al een paar mooie voorbeelden afgerond. In zowel IJsselstraat als Flevoplantsoen onderzoeken bewoners van de binnenstad hoe ze hun achtertuin het best kunnen vergroenen. Leerlingen van het Zone.college hebben geholpen bij het maken van plannen.

Tuintips

De ‘Week van de Groene Tuin’ start op dinsdag 30 maart en eindigt op Tweede Paasdag op 5 april. Tijdens deze week worden meerdere malen per dag via Facebook en Instagram praktische tuintips gegeven door tv-tuinman Lodewijk Hoekstra, waarmee tuinbezitters direct aan de slag kunnen.

Alle informatie en tips zijn terug te vinden op weekvandegroenetuin.nl over de volgende thema’s:

Scroll naar boven