Actuele projecten

Almelo's klimaat in stroomversnelling

Welkom bij Almelo's klimaat in stroomversnelling

Kennismakingsbijeenkomst Flevoplantsoen

Onze klimaatcoach Harrie Kiekebosch is in het Flevoplantsoen en de Reestraat poolshoogte wezen nemen van de ervaren overlast bij extreme hitte en regenval, maar vooral ook om mee te denken hoe je die overlast tegen kunt gaan.

Bloeiende Oranjestraat

In de Oranjestraat worden diverse vakken met mooie bloeiende vaste planten gerealiseerd door de Stichting Bomenstad Almelo samen met de winkeliers.

Studenten Zone.college denken mee voor klimaatbestendige tuin

Hovenierstudenten van het Zone.college helpen bewoners van de Almelose IJsselstraat hun tuinen klimaatbestendig te maken. De bewoners willen daarmee voorkomen dat het water bij hevige regenbuien de drempel van de voordeur overloopt. De studenten komen zo in aanraking met ‘het nieuwe hovenieren’.

Bewonerscommissie De Terp wil onderzoeken of ze regenwater kunnen opvangen

De Terp is een appartementencomplex aan de Schierstins in Almelo. De appartementen staan geschakeerd op elkaar, zodat iedereen een prachtig groot balkon heeft, met standaard een balkontuin. Maar daar moet in de zomer behoorlijk wat water bij om de planten, vaak heesters zelfs, niet uit te laten drogen. “Als we daar nou eens een wateropvang voor konden regelen!” kwam ter sprake op een gesprek van onze klimaatcoach met de bewonerscommissie.

Zone College denkt mee over klimaatbestendig inrichten van straat en tuin

Studenten van de ‘groene opleiding’ Zone College denken graag mee hoe je een tuin of straat zo in kunt richten dat hij optimaal in het huidige klimaat past. Denk daarbij aan een schaduwtuin, maar ook aan een tuin waar het water ter plekke de grond in kan.

Project Westerdok

Het tweede gebied binnen de binnenstad van Almelo dat bekeken is door de klimaatadaptatiebril is het Westerdok. Wat kunnen bewoners en bedrijven doen om de wijk leefbaarder te maken?

Omgeving oude stadhuis

In oktober 2019 kwamen belanghebbenden rondom het oude stadhuis bijeen om te praten over kansen om de leefomgeving verder te verbeteren met oog voor mensen, dieren en klimaat. Lees hier over concrete ideeën waar u zelf ook mee aan de slag kunt.
Scroll naar boven