Bewonerscommissie De Terp wil onderzoeken of ze regenwater kunnen opvangen

Almelo's klimaat in stroomversnelling

Bewonerscommissie De Terp wil onderzoeken of ze regenwater kunnen opvangen

De Terp is een appartementencomplex aan de Schierstins in Almelo. De appartementen staan geschakeerd op elkaar, zodat iedereen een prachtig groot balkon heeft, met standaard een balkontuin. Maar daar moet in de zomer behoorlijk wat water bij om de planten, vaak heesters zelfs, niet uit te laten drogen. “Als we daar nou eens een wateropvang voor konden regelen!” kwam ter sprake op een gesprek van onze klimaatcoach met de bewonerscommissie.

Want dat merken we de laatste jaren allemaal. Zomers worden heter en droger en de winters zachter, natter en met flink koude periodes. Dat doet iets met onze straten. In de zomer wordt het bijvoorbeeld in een winkelstraat nog warmer doordat er weinig groen en dus schaduw is. Stenen nemen de warmte op en kaatsen die terug. Niet echt prettig…

Nog een voorbeeld. Wanneer het erg hard regent, komen de straten onder water te staan. Mogelijk komt het water zelfs tegen uw huis aan te staan. Het gebeurde al een paar keer de afgelopen jaren en in de toekomst komt het steeds vaker voor.

Scroll naar boven